Fotografie

In haar fotografisch werk zoekt Elisabeth naar mogelijkheden om vorm te geven aan de borrelende bron van thema’s of beelden in haar hoofd. Om antwoord te krijgen op de vraag hoe dit te verbeelden, fotografeert ze bestaande materialen vanuit verschillende invalshoeken. Een uitdaging hierbij is om slechts kleine details of onderdelen van het materiaal of object vast te leggen, zodat het misschien nog net te zien is wat het voorstelt, maar het eigenlijk alweer een object op zich is geworden.

fotografie1
fotografie1
Wanneer in haar omgeving geen bestaande vormen voorhanden zijn, gaat ze op zoek naar hoe ze het antwoord zelf kan maken.
Door een bepaalde sculptuur of textuur zelf te creëren en die weer te fotograferen in een eigen context, kan ze toch een beeld geven aan het idee in haar hoofd.
Daarnaast kan het spel tussen licht en textuur haar eindeloos fascineren. Een lichte, zachte huid, waar het licht diffuus, bijna glijdend op valt of een glad, donker stuk metaal waar het licht op weerkaatst of weerspiegelt is hier een goed voorbeeld van. Doordat Elisabeth veel speelt met donker en licht, scherpte en diepte, zal niemand het verbazen dat Rembrandt en clair-obscur van haar grote voorbeelden zijn.